joi, 31 mai 2012



  SALTIMBOCCA DE PUI


  Saltimbocca este o mâncare specific mediteraneană , care se prefară rapid , cu puţine ingrediente dar cu un gust aromat şi fresh.În mod normal se face cu carne de viţel , însă de data asta am folosit pui şi a ieşit la fel de bună!


 Ingrediente: (3-4 porţii )

  •  un piept de pui
  •  prosciutto ( 15 felii ) - găsiţi mai uşor în marketuri muşchi crud-uscat
  •  15 frunzuliţe de salvie ( dacă nu aveţi suficiente la puteţi  tăia pe jumătate )
  •   sare
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  un cubuleţ de unt


Se spală puiul şi se taie fâşii mici , se sărează şi se înfăşoară în feliile de prosciutto împreună cu o frunzuliţă de salvie.Se prinde cu scobitori şi se prăjesc cu 2 linguri de ulei de măsline şi un cubuleţ de unt, câte 3 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.Eu le-am servit cu legume pe grătar şi cu salată de sfeclă roşie.Pofta bună!






         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu