sâmbătă, 26 mai 2012



   CARTOFI COPŢI UMPLUŢI CU BRÂNZĂ


Adevărul e că nu pot rezista aromei de cartofi de la cuptor :)

Ingrediente (pentru 4 porţii)

  •   8 cartofi roşii medii
  •   1 legătură de ceapă verde
  •   1-2 linguri de ulei de măsline
  •   150 g smântană
  •   140g caşcaval
  •   nucşoară
  •   sare, piper
  •   1 căţel de usturoi    
 Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare cu tot cu coajă timp de 30 min.Se scurg şi se lasă să se răcorească puţin.
 Se curăţă de coajă şi se taie de la fiecare cartof câte un căpăcel.Cartofii de golesc folosind o lingură mică, având grijă să rămână intactă o margine solidă.Miezul se pasează. Usturoiul curăţat se pisează, ceapa se taie rondele şi se căleşte puţin, apoi ambele se adaugă la cartofii pasaţi.Se inglobează smântâna şi aproximativ 100g de caşcaval ras, se condimentează cu sare, piper, nucşoară.Cu acest amestec se umplu cartofii cu grijă, folosind o lingură.Deasupra se presară restul de caşcaval ras şi se dau la cuptor pana ce se rumenesc uşor. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu