Este gustos şi ideal ca aperitiv pentru musafiri.
Pentru o tavă normală de chec, aveţi nevoie de:
- 200 g caşcaval
- 300 g şuncă presată (sau alt mezel)
- 4 ouă
- 100 g masline fără sâmburi
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de iaurt
- 2 legaturi de ceapă verde
- 1 plic praf de copt
- sare, piper
Ceapa tăiată marunt se căleşte uşor în două linguri de ulei.Ouăle se separă.Albuşurile se bat spumă iar galbenuşurile se amestecă cu iaurtul, uleiul, caşcavalul ras mare, ceapa călită, şunca,măslinele.La final, se amestecă uşor albuşurile, se sărează, se piperează, se toarnă compoziţia în tava unsă cu puţin unt sau ulei şi se coace la cuptor timp de 45 de minute.Se serveşte rece, tăiat felii pe un platou ornat cu legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu