JELEU DE MANGO
În zilele caniculare de vară ne dorim cu toţii să mâncăm ceva bun.. să fie uşor , răcoros , cu puţine calorii şi rapid de facut :) Acest jeleu este minunat :)
Aveţi nevoie de un fruct bine copt, pe care-l decojiţi şi-l puneţi la blender împreună cu jumătate de pahar de apă.Pentru un plus de dulceaţă puteţi adăuga 2 linguri de miere.Obţineţi un lichid omogen pe care-l măsuraţi pentru a şti câtă gelatină să puneţi ( în general merge un plic de gelatină la 0,5 l lichid) .Gelatina se dizolvă in apă rece timp de 10 min, timp în care incălziţi uşor compoziţia.Adăugaţi gelatina în lichidul calduţ (atenţie la temperatură! dacă este prea fierbinte gelatina se deteriorează ), amestecaţi bine , turnaţi în forme şi băgaţi la frigider timp de 4 ore. Poftă bună !

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu