PUI CROCANT
Această reţetă este o variantă pe gustul nostru a puiului Shanghai.Sper să va placă şi vouă!
Ingrediente (pentru 2-3 persoane):
- un piept de pui
- o pungă de fulgi de porumb
- 2 ouă
- 4-5 linguri de făină
- o linguriţă de muştar
- sare, piper
- ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- un iaurt slab
- 2-3 căţei de usturoi
- o legătură de mărar
- sare
Spălaţi pieptul şi îl tăiaţi fâşii groase de 1-2 cm, le săraţi , le piperaţi şi le daţi la frigider pentru câteva ore.
Bateţi ouăle cu muştarul, sarea şi 1-2 linguri de făină.
Srângeţi energic punga de fulgi de porumb astfel încât să se fărâmiţeze (atenţie însă să nu-i faceţi făină ), apoi îi puneţi într-o farfurie întinsă.Treceţi pe rând bucăţile de piept prin făină, ou , fulgi şi le prajiţi în uleiul încins.
Preparaţi sosul după gust, adăugând usturoi pisat , marar tocat şi sare.Serviţi simplu sau cu garnitură de cartofi.
.Este o reţetă destul de calorică...dar , savurată mai rar, merită :))

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu