luni, 28 mai 2012


    PUI CROCANT 


  Această reţetă este o variantă pe gustul nostru a puiului Shanghai.Sper să va placă şi vouă!

 Ingrediente (pentru 2-3 persoane):

  •     un piept de pui
  •     o pungă de fulgi de porumb
  •     2 ouă
  •     4-5 linguri de făină
  •     o linguriţă de muştar
  •     sare, piper
  •     ulei pentru prăjit


Pentru sos:

  •     un iaurt slab
  •     2-3 căţei de usturoi
  •     o legătură de mărar
  •     sare


Spălaţi pieptul şi îl tăiaţi fâşii groase de 1-2 cm, le săraţi , le piperaţi şi le daţi la frigider pentru câteva ore.

Bateţi ouăle cu muştarul, sarea şi 1-2 linguri de făină.

Srângeţi energic punga de fulgi de porumb astfel încât să se fărâmiţeze (atenţie însă să nu-i faceţi făină ), apoi îi puneţi într-o farfurie întinsă.Treceţi pe rând bucăţile de piept prin făină, ou , fulgi şi le prajiţi în uleiul încins.

Preparaţi sosul după gust, adăugând usturoi pisat , marar tocat şi sare.Serviţi simplu sau cu garnitură de cartofi.
.Este o reţetă destul de calorică...dar , savurată mai rar, merită :))





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu