PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ
Fină, aromată şi uşoară :) O făcea mama mereu şi se termina prima. Prin urmare, niciodată nu reuşeam să mă satur :P
Ingrediente: (pentru o tavă cu diamentrul de 26cm)
Blat:
- 150 g unt
- 200 g faină
- 70g zahăr
- un plic de zahăr vanilat
- 1 ou
- coajă de lămâie
Umplutura:
- 500g smântână
- 6 ouă
- 4 linguri de făină
- 5 linguri de zahăr
- 2-3 linguri de griş
- stafide
- arome (de vanilie, lamâie)
Pentru blat procedaţi în felul următor: Untul (la temperatura camerei) se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă oul şi coaja de lămâie.Treptat se adaugă făina iar coca obţinută se dă la frigider pentru jumătate de oră.
Umplutura: Se separă albuşurile de gălbenuş ( ouăle trebuie să fie la temperatura camerei);albuşurile se bat spumă împreună cu o lingură de zahăr iar smântâna se amestecă cu galbenuşurile (adaugati pe rând, câte unul), apoi cu zahărul, aromele, făina.La final se încorporează uşor albuşurile spumă şi grişul.Se intinde cu grijă coca, se pune în tavă pe hartie de copt, se inţeapă din loc în loc cu furculiţa şi se îndepărtează excesul de aluat de pe marginile tavii (folosind un cuţit).Se toarnă compoziţia şi se ornează cu stafide.
Se coace în cuptorul încins o ora-o ora şi jumătate, până se rumeneşte.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu