marți, 29 mai 2012
COŞULEŢE RAW CU RODIE
Trebuie să recunosc că m-au cucerit deserturile raw.Au dulceaţă suficientă iar cantitatea de minerale, acizi graşi omega 3, vitamine este imensă.Plus că mă ajută să-mi menţin un aport caloric adecvat.
Iată că jucându-mă cu câteva curmale, caju , susan , migdale şi nuci am realizat aceste minunate coşuleţe :)
Ideea de bază e să foloseşi curmale si caju moi ( le puneţi ăn apă câteva ore ).Praful de migdale , susanul le folosesc pentru a da consistenţă compoziţiei şi pentru a o face mai uşor de manevrat. Am dat prin robot curmalele si caju, însă nu le-am făcut chiar pastă pentru că îmi place să vad şi să savurez bucăţelele crocante.Am amestecat din ochi praf de migdale şi ceva seminţe de susan, până am obţinut consistenţă.Am aşezat pe fundul unor forme mici de brioşe folie alimentară (pentru a putea scoate mai uşor coşuleţele) şi am modelat blatul cu mâna, acoperind uniform toată suprafaţa.Am dat la frigider pentru câteva ore.La final, le-am umplut cu boboţe de rodie.
Aceste desert este ideal pentru cei mici (doar că, dacă cei mici sunt prea mici, aveţi grijă să înlocuiţi rodia cu alte fructe fără sâmburi) deoarece iniţial îi incită forma şi culoarea iar apoi îi cucereşte gustul :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu