vineri, 25 mai 2012

 BULETE DE CAŞCAVAL

  Cine nu le adoră? Sunt potrivite pentru o masă festivă sau, pur şi simplu, pentru masa noastră cea de toate zilele.
  Pentru aproximativ 40 de bulete, aveti nevoie de:

  •    150g caşcaval(ras prin răzătoarea mică)
  •    150 g făină
  •    100 ml apă 
  •    80 g unt
  •    2 ouă
  •    un vârf de cuţit de sare


  Se fierbe apa împreună cu untul până se topeşte, se dă un clocot apoi se stinge si se pune făina.Se amesteca bine, apoi se pune caşcavalul şi cate un ou, amestecând bine (se face repede, cât compoziţia este caldă, altfel se taie).Se dă la frigider pentru jumătate de oră. apoi se scoate si se modelează biluţele cu mâinile ude.Se prăjesc în baie de ulei timp de câteva minute, până devin aurii.Se scot pe un şerveţel şi se consumă proaspete.Din păcate, am observat că îşi pierd din savoare dacă sunt ţinute până a doua zi.
  În cazul în care doriţi o variantă mai sănătoasă, se pot pune la cuptor, pe hârtie de copt.În acest fel pot fi consumate şi de cei mici sau de persoanele care îşi doresc un aport caloric mai scăzut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu