RONDELE CU LEURDĂ
Îmi place să profit de fructele, legumele şi verdeaţa de sezon.Şi cum la piaţă incă se mai găseşte leurdă, am decis să încerc încă o reţetă rapidă.Denumită şi usturoi de pădure sau usturoiul ursului, leurda are un conţinut de vitamină C de trei ori mai mare decât lămâia, portocala sau ceapa verde.Este un motiv în plus să o consumăm, pe lângă multiplele sale proprietaţi curative.
Iată ingredientele:
- o legătură de leurdă (cam 10-15 frunze)
- un ou
- 200 g urdă( cred ca merge foarte bine si brânza de vaci)
- 2-3 linguri de tărâţe de grâu
- sare, piper
Leurda se toacă mărut si se amestecă cu restul ingredientelor.Din compoziţia obţinută se fac biluţe care se turtesc şi se pun în tavă, pe hârtie de copt.Se coc 5-10 pe fiecare parte şi se servesc reci, cu legumele preferate. :)


foarte buna treaba faci tu, bravo tie!Numai ca tin sa te corectez nitel aici....leurda se mai numeste "usturoiul ursului", nicidecum "ceapa ursului"....e si logic, intrucat are gust de usturoi.In rest, imi place ca-ncerci tot mereu sa te informezi mai intai si sa dai mai departe!keep up the good work!
RăspundețiȘtergere:) multumesc pentru ca mi-ai semnalat eroarea.Ma bucur ca place blogul si sper sa fie util.Sa aveti pofta!
RăspundețiȘtergere