marți, 26 iunie 2012



  SUPA CREMA DE LEGUME


 Revin cu o reţetă clasică: supă cremă de legume.O postez pentru a vă aminti că există :).De fapt , o postez pentru a vă arăta că există şi altă metodă de servire, nu doar alături de clasicele crutoane.

 Ingrediente ( 4 porţii )
     

  •       4 cartofi medii
  •       1 ceapă mare
  •       un dovlecel mic
  •       2 morcovi
  •       o rădăcină de pătrunjel
  •       1 păstârnac
  •       sare
  •       2 linguri ulei de măsline sau un cubuleţ de unt
  •       opţional smântână



Acum, sinceră să fiu , mereu am altă reţetă , în sensul că mai pun şi ciuperci, conopidă , ardei gras (după ce fierbe scoateţi coaja ), ţelină. Însă nu trebuie să lipsească ceapa, cartoful, morcovul.
     

  •     o baghetă de pâine
  •     câteva fire de coriandru
  •     o lingură ulei de măsline
  •     50 g brânză feta sau cu mucegai albastru



   Spălaţi legumele, le curăţaţi, le tăiaţi bucăţi mai mici şi le puneţi la fiert 20 de minute.La final le pasaţi
( blender cu vas , blender vertical , ustensilă de făcut piure de cartofi ) şi subţiaţi cu apa în care au fiert legumele, până obţineţi consistenţa unei smântâni.Adăugaţi sarea, uleiul de măsline sau untul.


   Bagheta de pâine o tăiaţi felii subţiri şi o aşezaţi într-o tavă, pe hârtie de copt.Stropiţi feliile cu ulei de măsline şi puneţi peste ele coriandru tăiat mărunt şi bucaţi de brânză.Lăsaţi-le la cuptor timp de 10 minute şi le savuraţi alături de delicioasa supă.Poftă bună!







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu