SUPA CREMA DE LEGUME
Revin cu o reţetă clasică: supă cremă de legume.O postez pentru a vă aminti că există :).De fapt , o postez pentru a vă arăta că există şi altă metodă de servire, nu doar alături de clasicele crutoane.
Ingrediente ( 4 porţii )
- 4 cartofi medii
- 1 ceapă mare
- un dovlecel mic
- 2 morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- sare
- 2 linguri ulei de măsline sau un cubuleţ de unt
- opţional smântână
Acum, sinceră să fiu , mereu am altă reţetă , în sensul că mai pun şi ciuperci, conopidă , ardei gras (după ce fierbe scoateţi coaja ), ţelină. Însă nu trebuie să lipsească ceapa, cartoful, morcovul.
- o baghetă de pâine
- câteva fire de coriandru
- o lingură ulei de măsline
- 50 g brânză feta sau cu mucegai albastru
Spălaţi legumele, le curăţaţi, le tăiaţi bucăţi mai mici şi le puneţi la fiert 20 de minute.La final le pasaţi
( blender cu vas , blender vertical , ustensilă de făcut piure de cartofi ) şi subţiaţi cu apa în care au fiert legumele, până obţineţi consistenţa unei smântâni.Adăugaţi sarea, uleiul de măsline sau untul.
Bagheta de pâine o tăiaţi felii subţiri şi o aşezaţi într-o tavă, pe hârtie de copt.Stropiţi feliile cu ulei de măsline şi puneţi peste ele coriandru tăiat mărunt şi bucaţi de brânză.Lăsaţi-le la cuptor timp de 10 minute şi le savuraţi alături de delicioasa supă.Poftă bună!



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu