joi, 7 iunie 2012



    GUACAMOLE


   Guacamole este un sos pe bază de avocado, originar din America Centrală şi Mexic.Nu este preparat termic, este foarte sănătos şi rapid de făcut. În funcţie de zonă, reţeta variază după mirodeniile folosite.Acest sos merge foarte bine cu chips din porumb, pâine prajită sau lipie, aşa cum ne place nouă.În bucătăria mexicană, guacamole acompaniază diverse gustări, taco mexican, preparate din carne.Secretul unui sos reuşit constă în calitatea fructului, aşa că aveţi grijă cum îl alegeţi: culoarea trebuie să fie uniformă, să nu fie foarte moale dar nici tare :).Dacă este tare, păstraţi-l câteva zile într-o pungă de hârtie, iar când devine moale pe toată suprafaţa, este bun de mâncat.

    Iată ingredientele:

  •      un avocado
  •      2 roşii
  •      o ceapă mică
  •      sare
  •      2 linguri zeamă de lămâie
  •      2 căţei de usturoi
  •      opţional chimen, piper negru, ulei de măsline     
 Avocado se curăţă iar pulpa se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se zdrobeşte.Se adaugă roşiile fără coajă, tăiate cubuleţe şi ceapa cu usturoiul tocate mărunt.Se condimentează şi se serveşte pe loc.Poftă bună!
  



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu