duminică, 17 iunie 2012



  HAMBURGER HOME MADE


  Bănuiesc că fiecare dintre noi s-a lăsat ispitit măcar o dată de aspectul şi mirosul unui hamburger...Nimic de comentat ... dar ce parere aveţi de unul făcut în casă, cu ingrediente mai sănătoase?Vă garantez că gustul este cel puţin la fel de bun iar calitatea incomparabilă! Aşadar..la treabă!!
  Ingrediente pentru 7 porţii:

  •      500 g pulpă tocată de vită  ( încercaţi să cumpăraţi pulpă pe care să o tocaţi acasă sau la măcelărie, evitaţi carnea tocată pt că nu stiţi exact ce este cu ea)
  •      o ceapă
  •      jumătate de linguriţă de sare
  •      piper
  •      un ou
  •      o mână de firimituri de pâine
  •       o lingură de ulei
  •      7 chifle
  •      2 rosii, un ardei gras
  •      7 frunze de salată
  •      câteva rondele de ceapă
  •       ketchup, muştar
  •      opţional caşcaval, castravete sau alte legume
  •      


  Partea cea mai grea e gătitul cărnii :) Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu celelalte ingrediente, apoi se împarte în 7 parţi egale.Se formează biluţe pe care apoi le turtiţi ( cam 0,5 cm grosime iar diametrul cât cel al chiflei ).Ungeţi tigaia grill cu ulei şi prăjiţi carnea câte 5-7 minute pe fiecare parte.Între timp tăiaţi chiflele pe jumătate, pregătiţi legumele şi imediat ce carnea e gata, asamblaţi hamburgerul şi...poftă bună!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu