CREMA DE LIMETTE
cu sos de capsuni
Este cald şi vă doriţi un desert dulce acrişor şi răcoros ? Această cremă este DIVINĂ! Se prepară rapid , este dietetică şi foarte aromată :)
Ingrediente ( pentru 4 porţii ):
- 6 foi de gelatină ( sau 2 plicuri )
- 400 ml iaurt ( eu am folosit Cedra de oaie şi bivoliţă )
- 2 linguriţe coajă rasă şi sucul de la 4 limette
- 4 linguri de zahăr pudră (sau 5 de miere)
- 1 praf de sare
- 200 ml frişcă
- 400 g capşuni
Gelatina se înmoaie.Iaurtul se amestecă cu jumătate din cantitatea de suc de limette, coaja rasă , 3 linguri de zahăr pudră şi sare.Gelatina se dizolvă la foc moale şi se adaugă la această compoziţie.Se lasă 15 minute la frigider, apoi se înglobează frişca bătută.Se dă la frigider 4 ore.
Pentru sosul de căpşuni, se pasează 350 g de fructe, apoi se adaugă restul de suc de limette şi 1 lingură de zahăr pudră.Se toarnă sosul pe farfurii.Cu lingura se scot porţii de cremă de limette şi se aşază deasupra.Se ornează cu căpşuni şi coajă de limette.Poftă bună!






Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu