duminică, 10 iunie 2012



  SOMON  CU LEGUME LA GRATAR


 Vă propun o reţetă rapidă, consistentă şi delicioasă.Pe lângă ingrediente vă mai trebuie o tigaie grill şi 20 de minute libere.
  
Ingrediente (pentru 2 persoane):


  •     un file de somon
  •     un dovlecel
  •     500 g broccoli proaspăt
  •     sare
  •     2-3 linguri ulei de măsline
  •     o lămâie


   Somonul se spală şi se taie bucaţi de 7-8 cm lăţime, se unge cu ulei de măsline şi sare, apoi se pune pe tigaia grill încinsă, câte 4-5 minute pe fiecare parte.Dovlecelul se taie pe lung , felii de 0,5 cm grosime şi se frige pe ambele părţi, până se pătrunde (nu durează mai mult de 3-4 minute).
   Într-un vas se pune apa la fiert şi se pregăteşte broccoli: se taie bucheţele mici şi se spală , iar când apa dă în clocot, se introduc în vas, împreună cu o linguriţă de sare.După maxim 5 minute se scoate şi se trece sub un jet de apă rece.Dacă vă place mai bine gătit, îl puteţi lăsa şi 10 minute, dar işi va schimba culoare si se va împrăştia în farfurie.O altă variantă de a găti broccoli proaspăt este la steamer dacă aveţi ( în abur ).În 15 minute maxim este gata , plus că îşi păstrează mai bine substanţele nutritive.Când toate sunt gata, le puneţi în farfurie, adăugaţi sare şi zeamă de lămâie după gust şi le savuraţi în sânul familiei. :) Poftă bună! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu