CORĂBIOARE DE DOVLECEI
Spui dovlecei şi deja îi ai în faţa ochilor.Pane, umpluţi, pe grătar, chiftele, rulouri, supă cremă sau cruzi în salată.Dar ce părere aveţi de un dovlecel corăbioară? O corăbioară care să-ţi amintească mereu de vară.
Reţeta aceasta este extrem de uşoară.Le puteţi servi simple dar pot fi şi o garnitură excelentă.
Ingrediente ( pentru 2-4 porţii ):
- 2 dovlecei medii
- 2 roşii
- 1 ardei gras
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 vânătă mică
- 200 gr şuncă ( opţional )
- un praf de sare
![]() |
| Adăugaţi o legendă |
Farmecul acestei reţete constă în faptul că vă puteţi juca cu ce legume doriţi.Experimentaţi şi găsiţi combinaţia preferată.
Spălaţi dovleceii şi-i tăiaţi pe jumătate.Cu ajutorul unei linguri scobiţi miezul, lăsând o grosime de jumătate de centimentru.Spălaţi restul legumelor şi le tăiaţi cubuleţe.Procedaţi la fel şi cu şunca.Amestecaţi-le şi umpleţi dovleceii. Aşezaţi-i într-o tavă, pe hârtie de copt şi lăsaţi la cuptor timp de 20 min.Dacă aveţi steamer, folosiţi-l.La final puteţi rade deasupra puţin parmezan.





Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu