vineri, 20 iulie 2012




  CORĂBIOARE DE DOVLECEI


    Spui dovlecei şi deja îi ai în faţa ochilor.Pane, umpluţi, pe grătar, chiftele, rulouri, supă cremă sau cruzi în salată.Dar ce părere aveţi de un dovlecel corăbioară? O corăbioară care să-ţi amintească mereu de vară.
     Reţeta aceasta este extrem de uşoară.Le puteţi servi simple dar pot fi şi o garnitură excelentă.

 Ingrediente ( pentru 2-4 porţii ):


  •       2 dovlecei medii
  •       2 roşii
  •       1 ardei gras
  •       2-3 fire de ceapă verde
  •       1 vânătă mică
  •       200 gr şuncă ( opţional )
  •       un praf de sare

Adăugaţi o legendă




    Farmecul acestei reţete constă în faptul că vă puteţi juca cu ce legume doriţi.Experimentaţi şi găsiţi combinaţia preferată.


Spălaţi dovleceii şi-i tăiaţi pe jumătate.Cu ajutorul unei linguri scobiţi miezul, lăsând o grosime de jumătate de centimentru.Spălaţi restul legumelor şi le tăiaţi cubuleţe.Procedaţi la fel şi cu şunca.Amestecaţi-le şi umpleţi dovleceii. Aşezaţi-i într-o tavă, pe hârtie de copt şi lăsaţi la cuptor timp de 20 min.Dacă aveţi steamer, folosiţi-l.La final puteţi rade deasupra puţin parmezan.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu